FAENCY FRIES vznikli v roce 2016 jako koncept kvalitního fast foodu. Založili ho René s Honzou, kteří se rozhodli připravovat ty nejlepší hranolky. Jako první v České republice začali smažit hranolky z čerstvých brambor, a to od místních dodavatelů, aby byla chuť a kvalita bezkonkurenční. Podle vlastních receptur také připravují dipy v různých chuťových kombinacích. Od založení se z Faency Fries stal lovebrand, který lze navštívit už ve 14 českých a slovenských městech.
BRAMBORY
Výroba jejich skvělých hranolek začíná daleko před dveřmi provozoven na polích jejich dodavatelů. Klíčovým faktorem k výrobě je výběr správných brambor. Dbají na to aby hranolky byly vždy z brambor vypěstovaných v České Republice, v podhůří Beskyd nebo na Vysočině. Vynakládají maximální úsilí, aby udrželi stejně vysokou kvalitu brambor v průběhu celého roku, a proto s dodavateli vždy důkladně konzultují výběr správné odrůdy, která pak podstupuje náročné testování, než jsou hranolky servírovány jejich hostům.
PŘÍPRAVA
Hranolky připravují podle vlastního receptu, který je inspirován vlámským postupem přípravy. Rozkrojené, čerstvé brambory se smaží dvakrát. Nejdříve po delší dobu na nižší teplotu a poté po kratší dobu na vyšší teplotu. Smaží se výhradně na rostlinném oleji, který je bez výrazné příchuti - pouze ten podtrhne pravou chuť brambor, a také zajistí, že hranolky jsou vhodné jak pro vegetariány, tak i vegany. Posledním krokem před servírováním je pouze dosolení alpskou solí ve správném množství, které podtrhne celkovou chuť.
HRANOLKY
Jako první v republice představili nový design kornoutů, díky kterému vám nehrozí utopení vrchních hranolek v dipu. Všechny dipy vyrábí podle vlastních receptur, které pečlivě upravovali k chuťové dokonalosti. Kombinace hranolek a dipů vytváří výjimečnou kombinaci chutí, které dávají za vznik zážitku pro vaše chuťové pohárky, který se vám vryje do paměti.