Faency Fries s.r.o.

faency-fries

FAENCY FRIES vznikli v roce 2016 jako koncept kvalitního fast foodu. Založili ho René s Honzou, kteří se rozhodli připravovat ty nejlepší hranolky. Jako první v České republice začali smažit hranolky z čerstvých brambor, a to od místních dodavatelů, aby byla chuť a kvalita bezkonkurenční. Podle vlastních receptur také připravují dipy v různých chuťových kombinacích. Od založení se z Faency Fries stal lovebrand, který lze navštívit už ve 14 českých a slovenských městech.

BRAMBORY

Výroba jejich skvělých hranolek začíná daleko před dveřmi provozoven na polích jejich dodavatelů. Klíčovým faktorem k výrobě je výběr správných brambor. Dbají na to aby hranolky byly vždy z brambor vypěstovaných v České Republice, v podhůří Beskyd nebo na Vysočině. Vynakládají maximální úsilí, aby udrželi stejně vysokou kvalitu brambor v průběhu celého roku, a proto s dodavateli vždy důkladně konzultují výběr správné odrůdy, která pak podstupuje náročné testování, než jsou hranolky servírovány jejich hostům.

faency-1
faency-2

PŘÍPRAVA

Hranolky připravují podle vlastního receptu, který je inspirován vlámským postupem přípravy. Rozkrojené, čerstvé brambory se smaží dvakrát. Nejdříve po delší dobu na nižší teplotu a poté po kratší dobu na vyšší teplotu. Smaží se výhradně na rostlinném oleji, který je bez výrazné příchuti - pouze ten podtrhne pravou chuť brambor, a také zajistí, že hranolky jsou vhodné jak pro vegetariány, tak i vegany. Posledním krokem před servírováním je pouze dosolení alpskou solí ve správném množství, které podtrhne celkovou chuť.

HRANOLKY

Jako první v republice představili nový design kornoutů, díky kterému vám nehrozí utopení vrchních hranolek v dipu. Všechny dipy vyrábí podle vlastních receptur, které pečlivě upravovali k chuťové dokonalosti. Kombinace hranolek a dipů vytváří výjimečnou kombinaci chutí, které dávají za vznik zážitku pro vaše chuťové pohárky, který se vám vryje do paměti.

faency-3
Zpět do obchodu
scroll