Ruční výroba – kvalitní a zdravé suroviny – výjimečná chuť. To jsou body, které spojují filozofii (Black Kale) a raw / vegan dezerty, či jiné připravované poctivé produkty, z přirozených surovin s láskou a originální recepturou.
Firma působí od roku 2015. Založili ji životní partneři Daniel a Andrea po cestování ve státech, Kanadě a Indonésii. V Hněvošicích u Opavy vybudovali lisovnu, a jako první v ČR začali lisovat čerstvé bio lisované šťávy za studena, z kterých připravovali nadčasové očistné detox a půstové programy na šťávách. Ve stejných prostorech se tvořily také první raw vegan dezerty.
Největším krokem však bylo otevření Fresh vegan restaurace Black Kale Bar v Ostravě v roce 2017, kde můžete chutně a zdravě poobědvat a ostatní dobroty zakoupit. Od té doby své působení a sortiment stále rozšiřují.
V roce 2020 se spolu s kuchaři zaměřili kromě bezlepkových dezertů z raw cukrárny, nebo lisovaných bio šťáv také na veganské burgery z přirozených surovin. Většina z nich neobsahuje sóju, jsou to tedy poctivé rostlinné burgery, které obsahují hlavně jednodruhovou zeleninu. Neobsahují éčka, emulgátory nebo jiné složky, které zkrátka jíst nechcete.
A protože milují Bali a Indonésii, tak v poslední řadě dovážíme dobroty z exotického ostrova, přímo z kešu farmy EAST BALI CASHEWS, pro kterou se stali výhradním distributorem. Na farmě se byli podívat a osobně setkali s pracovníky a farmáři v roce 2017. Celý projekt je velmi oslovil, protože má obrovský přesah. Jsou rádi, že nyní můžou svým zákazníkům předat chuťový zážitek z tropických produktů a zároveň podpořit dobrou věc!
Kompletní sortiment produktů firmy Black Kale máme tady.